רב תחומי צורפות אופנה עיצוב גרפי עיצוב מוצר עיצוב פנים אדריכלות
  עיתון עיצוב  
מינימליזם רך
עידית בקשי

//
על צלע הר דרומית, המשקיפה על אזור השרון והרי שומרון, ממוקם לו בית מינימליסטי, מחבק וחם, המתוכנן על פי ערכי הקיימות. לבית מעטפת תרמית המתפקדת היטב בתנאי האקלים החורפיים, מערכת להשבת מים אפורים המטפחים גינה ים תיכונית ירוקה ופורחת, פרגולות החוסמות כניסת קרניים ישירות בחודשים החמים, ומערכות סולריות לייצור עצמי של חשמל. בני הבית, הדגישו את רצונם בהפרדה. חזית סגורה ופרטית לרחוב לעומת חזית פתוחה אוורירית לגינה ולנוף. קומת חדרי שינה שקטה ושלווה ממועטת בגירויים לעומת מרתף מואר פעיל ושוקק חיים. בתווך קומת הכניסה אשר נועדה לשמשם לחיי יום יום פעילים, בתנועה מתמדת, ולבית מכניס אורחים.

צילום : איתן ריקליס
מינימליזם רך מינימליזם רך מינימליזם רך
 
HAIFA BREAKS GROUND
איגור גרושקו

// פרויקט גמר
על דוגמת חיפה, הבנויה על טופוגרפיה, נדרש הפרויקט לסוגיית הבינוי בערים תלת מימדיות. הפרויקט שואל מדוע מתייחסים המתכננים אל הקרקע כמישורית, כשהמציאות מציעה מצבים מורכבים, ומנגד היזמים ממשיכים להעמיס בבנייה על הרכס תוך שהם גורמים לאסונות תכנוניים וסביבתיים. מדוע מנהרות הכרמל המחברות בין דרום העיר לצפונה, מתעלמות מן החלק השלישי של העיר - הכרמל? קישור לספר פרויקט: WANNABEarchitects.com/haifa

קישור לאתר של המעצב

HAIFA BREAKS GROUND HAIFA BREAKS GROUND HAIFA BREAKS GROUND
 
פרויקט גמר- תכנון מוזיאון במחלקה לאדריכלות בשנקר הנדסאים
מגיש: אור כוכב פלנט

// עבודות גמר
מגרש המבנה ממוקם בשכונת "גן החשמל" תל אביב, פינת הרחובות מקווה ישראל ולבונטין. אזור הגובל בין דרום תל אביב למרכז תל אביב. המיקום הגיאוגרפי ויעוד הקרקע, למבנה תרבות ציבורי, ביקש בנוסף לשמש כמקום המחבר ומגשר בין העולמות והפערים באזור. מכך נבעה צורת המבנה. הנראה כגשר הנוסק כלפי מעלה. העמדת המבנה במגרש תוכננה תוך התחשבות בכיווני השמש, רוח, טופוגרפיה, המבנים השכנים, וצירי התנועה בשכונה ואליה
פרויקט גמר- תכנון מוזיאון במחלקה לאדריכלות בשנקר הנדסאים פרויקט גמר- תכנון מוזיאון במחלקה לאדריכלות בשנקר הנדסאים פרויקט גמר- תכנון מוזיאון במחלקה לאדריכלות בשנקר הנדסאים
 
בית טולצ'ינסקי-ציפורי
איתי זהבי אדריכלים

// אדריכלות ותכנון ערים
בית מגורים הבנוי על צלע הר הגובל ביער ציפורי. האתגר היה לתכנן את הבית כך שיתגבר על השפועים הקיים וקיר החפירה הנוצר מישור המגרש ע"י המושב כך שתהיה יציאה למפלס העליון לכוון היער. הבית בנוי ממספר מפלסים היוצרים חללים מעניינים וגבוהים. כמו כן נוצר חלל לתכנון יח"ד עצמאית לבן המתבגר. הבית תוכנן ע"י משרד איתי זהבי והאדריכלית טלי לבנטל-שטרק (עובדת המשרד).

צילום : איתי זהבי

קישור לאתר של המעצב

בית טולצ בית טולצ בית טולצ
 
משרדי חברת יעוץ אירגוני
טל רוזין, דוידי רוזין אדריכליות

//
עיצוב המשרד נולד מתמונה של שתיל ירוק ורך טמון בתוך כפות ידיים מגוננות. תמונה זו שהיתה חלק ממחברות שי של החברה עוררה בנו את הרעיון של חממה Greenhouse -חברה המגדלת ומטפחת את לקוחותיה ע"י יעוץ אימון ומסירת "כלי עבודה" מתאימים. רעיון זה הוטמע בעיצוב המשרד ובהמשך במיתוג המשרד בכל הרמות, אף הרעיון של סלוגן חדש עבור המשרד: "Nurturing your growth” נולד מהדימוי. חדר הישיבות הפונה לחלל המרכזי תחום בקירות זכוכית בעלות חתך וחלוקות המזכירים חממה. גופי התאורה מעל השולחנות ובדלפק הקבלה מזכירים את גופי התאורה שבחממות. ברחבי המשרד פוזורו עציצים עם שתילים והודבקו 'צמחים' המטפסים על הקירות והחלונות

צילום : שי אדם

קישור לאתר של המעצב

משרדי חברת יעוץ אירגוני משרדי חברת יעוץ אירגוני משרדי חברת יעוץ אירגוני
 
בית פרטי באשדוד
אליהו זהבי, זהבי אדריכלים

// בתים פרטיים
הבית תוכנן עבור משפחה עם ילדים מתבגרים. הוא מאופיין על ידי מעטפת צורניות גיאומטרית. הקווים הרכים בחזית הבית יוצרים מבואה מזמינה, ולעומתה הסלון מוגדר כמסגרת גדולה, אך הם חלק מאותה מסה. קיר הכניסה, החודר אל תוך הבית, ממשיך מבחוץ את הזרימה לעבר הגג והמבנה הכולל. גורם חשוב שהשפיע על תכנון המבנה היה מסלולה של השמש, במטרה להכניס פנימה כמה שיותר אור טבעי. הצורה שיצרה המעטפת באזור הסלון מהווה מעין שער לזריחה, ולאחר מכן אור השמש שוטף את הבית לפי סדר מתוכנן: קודם האגף המזרחי - החלל הציבורי, יחידת ההורים ובריכת השחייה, ורק אחר כך האגף המערבי- חדרי הילדים וחדר המשפחה. בבית מערכת מחזור מים, בידוד, גג הסולארי - לפי תקן ירוק. המגרש שעליו נבנה הבית, מוקף בבתים ולא נהנה מנוף. לפיכך התכנון נעשה תוך פתיחות מרבית אל החצר ואל בריכת השחייה. הצבעוניות השולטת היא גוונים של לבן, שנותנים תחושה אוורירית וקלילה, והחומרים שנבחרו מוסיפים לתחושת המרחב - אריחי הרצפה הם מגרניט פורצלן בגוון בהיר המחזירים את האור הטבעי, והשימוש בזכוכית, שנעשה בין היתר במעקות של מדרגות השיש, תורם לשקיפות. המשפחה מרבה לארח ונוהגת לערוך אירועים וארוחות רבי משתתפים, והצורך הזה הכתיב את תכנון קומת הכניסה. הקומה תוכננה כחלל אחד פתוח הפונה אל החצר והיא כוללת מטבח גדול חיצוני, מטבח קטן פנימי סגור, פינת אוכל וחדר מגורים בגובה כפול, שמכניס אור רב. מהחלל הציבורי ניתן לצאת אל המרפסת ובריכת השחייה. הקומה העליונה היא האזור הפרטי ומכילה את חדרי השינה של בני המשפחה. היא כוללת את יחידת ההורים, חדר משפחה אינטימי, שלושה חדרי ילדים, חדר רחצה לילדים, חדר כביסה הכולל מרפסת וכן גלריה. הגג מחולק לשניים: חלק אחד מכיל פאנלים סולאריים, ואילו חלקו האחר משמש אזור נוסף לאירוח, ובו ריהוט גן. נוסף על שתי קומותיו הבית כולל גם קומת מרתף הכוללת כמה שימושים. שם נמצא המשרד הביתי של אבי המשפחה, אולם משחקים, קולנוע ביתי וחדר שינה הממוקם בממ"ד. במרתף שלושה חלונות הצופים אל הבריכה. זהבי אדריכלים - אדר' יהודה ואדר' אליהו זהבי. תחילת עבודה - 2009 . סיום עבודה - 2012 שטח בנוי - 450 מ"ר. שטח מגרש - 600 מ"ר. צוות תכנון - אדר' דניאל אוחנה, אדר' משה גז, מרסלה זוהר, לימור גולדפרב.

צילום : שי אפשטיין

קישור לאתר של המעצב

בית פרטי באשדוד בית פרטי באשדוד בית פרטי באשדוד
 
LANDMARK- השער החדש לעיר העתיקה.
נטלי רויזין

// בוגרת בית הספר לארכיטקטורה באריאל
הפרויקט ממוקמם בבאר שבע במפגש של שדרות רגר עם העיר העתיקה. בנקודה זו מתאחדים אזורי המגורים, המסחר והציבור בעיר ולכן הפרויקט מנסה ליצור מרכז עיר בעל משמעות. הפרויקט מייצר כיכר, אשר ממשיכה את הגריד העתיק, ובדופנה המרכזית מגדל בגובה 160 מ’ אשר משחק תפקיד כפול. גודלו של המגדל יוצר לנדמרק עירוני אשר נשקף כבר מהכניסה לעיר ומתקשר לקנה המידה של השדרה הרחבה. החיבור בין המגדל לקרקע מייצר שער לעיר העתיקה, הכיכר ממשיכה מתחת למגדל ומצדדיה בינוי בקנה מידה קטן יותר. חוץ המגדל מעוצב בהשארת הגריד העתיק ויוצר תחרה בה חוקיות ללא חוקיות ובפנים, עירוב שימושים: פונקציות ציבוריות , מלון ומגורים.
LANDMARK- השער החדש לעיר העתיקה. LANDMARK- השער החדש לעיר העתיקה. LANDMARK- השער החדש לעיר העתיקה.
 
תכנון שכונת מגורים בגן יבנה
צחי הלברשטט אדריכלות

// מגורים
השכונה בת 210 יח"ד, ממוקמת בצידה המזרחי של גן - יבנה, בגבול השטח הבנוי עם מרחב השטחים החקלאיים שממזרח לו. התכנון המוצע, מציע חיבור בין שטחי השדות הפתוחים לבין מרכז העיירה, באמצעות שדרת הולכי רגל מרכזית ההולכת ומתרחבת. השדרה נפתחת משני צידיה ל-7 "חצרות מגורים" ("Courtyards"), שכל אחת מהן מונה 30 יח"ד הבנויים סביב גינה ציבורית. כל 7 הגינות הציבוריות והשדרה מצטרפים יחד לחלל ציבורי אחד רציף, המהווה את "שלד" השכונה. צוות התכנון: אדר' צחי הלברשטט, אדר' איל יוסינגר, אדר' אסף קנדלר, אדר' קטיה בריסקינה

קישור לאתר של המעצב

תכנון שכונת מגורים בגן יבנה תכנון שכונת מגורים בגן יבנה תכנון שכונת מגורים בגן יבנה
 
G HOUSE
צבי גרש - פזגרש אדריכלים

// בית פרטי
בניית קו המחשבה הראשוני לפרויקט: הבית ממוקם ברמת השרון. בעבר, במגרש היה בנוי בית מתחילת שנות ה60, בית דו משפחתי בן קומה אחת עם גינה מרשימה (עצי פרי, עץ אגוז מקדמיה ענק, דשא איכותי). הגינה מזכירה את המראה של גינות ים-תיכוניות של ארץ ישראל שנות 60-70. עקרונות עיצוביים: שימור התכנון הישן. הוחלט להמשיך את התכנון החדש ע"פ המיקום של הבית הישן ולהשתמש ביסודות ופלטה (הכלונסאות המרחפות של הבית הקיים), לחזק מבחינה קונסטרוקטיבית ולתכנן את בית מבלי לשנות את הגינה הקיימת. פעולת התכנון נעשתה בהתאמה של הבית חדש ושל יסודות של בית ישן על מנת לשמר את הגינה. חיבור בין ישן וחדש: בכדי לחבר בין הישן (הגינה הקיימת ) לבין הבית החדש הגדרנו מחדש את החלל מתווך, דהינו, המרפסת המרחפת. תפקידה של המרפסת לתווך בית הפנים לחוץ ע"י הוספת מעבר ואזור ישיבה בין הגינה והמעטפת. כמו כן, כל האזורים הציבוריים:ח.מגורים, מטבח, כניסה, פ. אוכל, נפתחים ומתוכננים בנגישות למרפסת (רפרנס לאדריכלות היפנית המסורתית: השתקפות מעבר בין בחוץ לפנים, מגע של הבניין באדמה ). בקומת הקרקע הייתה דרישה לתכנן את ח. הורים בקומת הכניסה, בנוסף לנצל את החלל הכפול ליצירת חלל פנימי ציבורי נוסף לקומת הילדים כדי להמשיך את קיום השקיפות לחצר ולשאר חללי הבית בקומת הכניסה. שימוש בחומרים: חזיתות טיח+עץ אלון+פרופיל אלומיניום קופינג אבן, דק עץ קופינג אבן בזלת. פנים: פרקט עץ אלון צרפתי, מטבח צבע אפוקסי+משטח קוריאן. שירותים: קרמיקה איטלקית.

צילום : עמית גרון

קישור לאתר של המעצב

G HOUSE G HOUSE G HOUSE
 
תכנון שכונת הרחבה בקיבוץ
אלה אסטרייכר

//
הפרויקט: תחרות אדריכלים לתכנון שכונת הרחבה בקיבוץ בצפון הארץ. האתגר: מדרון תלול ותנאי שטח לא פשוטים. המטרה: תכנון בתים דו-משפחתיים על 30 מגרשים של 600 מ"ר עבור משפחות צעירות. קווים מנחים בעת תכנון הפרויקט: חלוקת הבית ליחידות גאומטריות נפרדות באמצעות שימוש בחומרים וגווני צבע שונים. כך הצלחתי להקטין את מסת המבנה. שילוב המבנה במדרון התלול וניצול תוואי השטח, למשל: תכנון גשר מהגינה ישירות אל מרפסת הגג שם ניתן לצפות בנוף הקסום של האזור. בחירת חומרים וצבעים המשתלבים עם החורש הטבעי באזור ההרחבה. שמירה על פרטיותה המרבית של כל משפחה ומשפחה. ובסופו של דבר, מחשבה על המשפחה בעתיד ולכן, תכננתי "דגם מתפתח".

קישור לאתר של המעצב

תכנון שכונת הרחבה בקיבוץ תכנון שכונת הרחבה בקיבוץ תכנון שכונת הרחבה בקיבוץ
 
עמוד: < 1   2   3   4   ... >
 

לקסיקון העיצוב
והאדריכלות הישראלי

האנשים והגופים המרכזיים,
המרכיבים לטעמנו את תחום
העיצוב והאדריכלות בישראל.


אדריכלים ומעצבים החיים ופועלים בעיקר בישראל (ללא הבדל גזע, דת ומין), שיצרו יצירה הראויה לדעתם להיות מוצגת על הבמה המרכזית של היצירה הישראלית - מוזמנים לשלוח את יצירותיהם לפי ההנחיות ובצירוף הטופס המצ"ב. אין הגבלה במספר העבודות שאפשר לשלוח. העבודות שיבחרו על ידי מערכת "עיתון עיצוב", יוצגו על במה זו. התצוגה ללא תשלום.

להצגת עבודותיך



אדריכלות

חפשו מעצבים בקטגוריה המציגים בבמה המרכזית לפי א-ב

א   ב   ג   ד   ה   ו   ז   ח   ט   י   כ  ל   מ   נ   ס   ע   פ   צ   ק   ר   ש  ת



חפשו עבודות בקטגוריה המוצגות בבמה המרכזית לפי טקסט




 

דינה שהם // עיצוב תקשורת חזותית        בניית אתרים // QualityNet        כל הזכויות שמורות // מתחמי עיצוב בע"מ