בחזרה אל הקיבוץ

אחרי עשורים של נטישה ועזיבה, בנים ובנות חוזרים לקיבוצים, בונים שכונות חדשות או חוזרים לבתים הישנים של הקיבוץ. אולם אותם מבנים ששרתו את חברי הקיבוץ פעם כבר אינם מתאימים לאופי וסגנון החיים של היום. פעם נהגו לאכול בחדר אוכל, היום אוכלים בבית ולכן נדרש מטבח ופינת אוכל שתכיל את כל המשפחה. פעם ילדים ישנו בבתי ילדים, היום הבית צריך להכיל מספיק חדרים ופרטיות לכל בני המשפחה הגרים בו. אלו אותם בתים קטנים בעלי תכנית פשוטה ומרובעת,כמעט ללא תיעוד אדריכלי, עם גג רעפים פשוט בצורתו.

רוית ורון לוז, חזרו לקיבוץ גבים. רון הוא בן קיבוץ גבים. יחד הם החליטו לגדל את שלושת ילדיהם  (9, 5, 1) בקיבוץ. כאשר משפחת לוז החלה לחשוב על השיפוץ, משיקולים כספיים שקלו לעשות זאת לבד. אך לאחר פגישתנו הבינו שבתכנון נכון וארוך טווח, תוך התייחסות לצרכים העכשוויים ועתידים של המשפחה, לווי ויעוץ במסגרת התקציבית של המשפחה, יביא למיקסום ההשקעה של הכסף שלהם בשיפוץ.
הפרויקט, חיבור שתי יחידות דיור של שני חדרים כל אחת ליחידה דיור אחת בעלת 4 חדרי שינה מטבח וסלון.
רוית אוהבת מאוד לבשל ולכן היה חשוב שהמטבח יהיה מרווח, נוח לעבודה ומכיל אחסון גדול. לשם כך יצרנו מזווה מרווח לאחסון. המבנה אינו גדול ותקרת הבית נמוכה, לכן היה חשוב לתת מרחבים נוחים בבית. המטבח, הסלון ופינת האוכל הם יחידה פתוחה עם הפרדה של דלפק אכילה בין המטבח לסלון ועמוד תמך שאסור היה להוריד אשר מפריד בין הסלון לפינת האוכל. בשל פתיחת החללים נשארו קורות תמיכה שמהווים חיזוק לגג אשר מהווים מאין תזכורת לעברו של המבנה. למרות מגבלת הגודל לא ויתרנו על פרטיות ההורים, וביחידת ההורים הוספנו חדר רחצה. כדי להכניס הרבה אור ואוויר לבית הושארו שני החלונות הגדולים ששימשו בעבר כמרפסות ובנוסף נפתחה ויטרינה יציאה למרפסת דק מקורה.
בעלי הבית בחרו לשמור על מגוון פריטים קיימים, לשפצם ולשלב את הישן עם החדש שנרכש בצורה ביתית ונעימה שמתאימה לאזור ואופי הבית.
בני הזוג שחשבו שזה יהיה בית זמני התאהבו בתוצאה ויודעים היום שהבית הזה ישמש אותם לעוד הרבה מאוד שנים.

Facebook : For a change
צילום: ריקי זהבי

ליאת בר כוכבא תכנון ועיצוב פנים
      בחזרה אל הקיבוץ



בחזרה אל הקיבוץ



בחזרה אל הקיבוץ



בחזרה אל הקיבוץ



בחזרה אל הקיבוץ



בחזרה אל הקיבוץ



בחזרה אל הקיבוץ



בחזרה אל הקיבוץ



בחזרה אל הקיבוץ